Dolfijnen beginnen aan nieuw avontuur

vrijdag 9 februari 2024

Bij Waterscouting NicolaasGroep in Midlaren bieden we een spannende en avontuurlijke ervaring voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Onze Dolfijnen leren hun eerste stappen te zetten op het water en verkennen de wereld van waterscouting op een leuke en veilige manier.

Wat is Waterscouting?

Waterscouting bij de NicolaasGroep staat voor uitdaging, plezier en ontdekking. Onze Dolfijnen genieten van activiteiten zoals zeilen, zwemmen en leuke spelletjes, allemaal onder begeleiding van ervaren leiders en vrijwilligers. Door samen te werken en respect te hebben voor elkaar, leren ze niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook belangrijke levenslessen.

Kom Kijken!

Ben je nieuwsgierig geworden naar waterscouting bij de NicolaasGroep? Kom dan langs op onze startdagen op 2, 9 en 16 maart en ontdek zelf wat waterscouting inhoudt! Tijdens het winterseizoen zijn onze opkomsten van 14:00 tot 16:00 uur, en in het zomerseizoen van 15:00 tot 17:00 uur.

Locatie:

NicolaasGroep Midlaren Noordma 2, Midlaren

Meer Informatie?

Voor meer informatie kun je terecht bij onze "vaak gestelde vragen" 

Aanmelden kan via google forms

voor vragen, stuur een mail naar dolfijnen@nicolaasgroep.nl.

Laten we samen het avontuur aangaan bij de NicolaasGroep!

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor de startdag

U kunt uw kind aanmelden door via ons google forms formulier te gaan en de instructies op de aanmeldingspagina te volgen.

Wat moet mijn kind dragen?

rek kleding aan die vies mag worden. Denk aan comfortabele kleding en gesloten schoenen.

We gaan deze 3 dagen niet het water op, wanneer we het water opgaan is een set droge kleding ook handg.

Wat gebeurt er als mijn kind enthousiast is?

Als uw kind na de 3 dagen graag wil blijven, krijgt u de mogelijkheid om uw kind officieel in te schrijven als lid van de NicolaasGroep. Meer informatie hierover wordt verstrekt na aanmelding voor de 3 kijkdagen.

Zijn er kosten verbonden aan het lidmaatschap

Ja, het lidmaatschap kost voor dolfijnen €200 per jaar. Dit bedrag dekt diverse activiteiten en faciliteiten en onderhoud van onze boten.

Is er een wachtlijst voor nieuwe leden?

Op dit moment hebben we geen wachtlijst, dus uw kind kan direct deelnemen aan de activiteiten.

Zijn er ook activiteiten voor ouders om bij betrokken te raken?

Zeker! We moedigen ouderbetrokkenheid aan en organiseren af en toe leuke activiteiten waar ouders en kinderen samen aan deel kunnen nemen.

Wat gebeurt er als mijn kind geen zwemdiploma heeft?

Een zwemdiploma is niet verplicht, maar het is handig als uw kind zich op zijn gemak voelt in de buurt van water. Alle kinderen in de dolfijnen leeftijd dragen een reddingsvest in de boot. Wanneer de kinderen gaan zwemmen dragen de kinderen zonder zwemdiploma altijd een reddingsvest. We zorgen altijd voor passende veiligheidsmaatregelen.

Zijn er ook activiteiten in de winter?

Zeker, in de winter spelen de Dolfijnen leuke spelletjes en leren ze verschillende vaardigheden op het gebied van waterscouting. Dus een kampvuur, meer leren over de natuur of lekker samen ravotten in de modder horen er allemaal bij!

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan kampen en andere extra activiteiten?

Ja, het lidmaatschap van de vereniging is altijd exclusief deelname aan kampen. Voor sommige bijzondere activiteiten is een bijdrage nodig. Deze kosten worden tijdig gecommuniceerd.

Hoe kan ik contact opnemen voor meer informatie?

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar dolfijnen@nicolaasgroep.nl. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Zijn er uniformen vereist voor deelname aan waterscouting bij de NicolaasGroep?

Bij de NicolaasGroep dragen we uniformen tijdens scoutingactiviteiten. Het uniform bestaat uit de blauwe scoutfit, een blauw-gele groepsdas, het donkerblauwe Nicolaas-shirt en de donkerblauwe speltak trui. Deze worden aangeschaft voor de installatie van het lid.

Het uniform creëert een gevoel van eenheid en verbondenheid binnen de groep, en biedt tevens praktische voordelen zoals herkenbaarheid en bescherming tegen de elementen tijdens buitenactiviteiten. Bij vragen over het verkrijgen van het uniform, neem gerust contact met ons op.

Hoe verloopt de installatie van nieuwe leden bij de NicolaasGroep?

De installatie van nieuwe leden is een bijzonder moment binnen onze vereniging. Tijdens een speciale ceremonie worden nieuwe leden officieel verwelkomd en maken ze kennis met de tradities en waarden van de NicolaasGroep. Tijdens deze ceremonie ontvangen ze ook hun insignes, uniform en groepsdas. Tevens worden ze geïntroduceerd aan de groep. Het is een feestelijke gebeurtenis waarbij ouders en andere leden van harte welkom zijn om aanwezig te zijn en de nieuwe leden te feliciteren met hun toetreding tot de scoutingfamilie. Mocht je meer willen weten over de installatieprocedure of wil je een installatie bijwonen, neem dan gerust contact met ons op.​​​​​​

Aanmelden