Zeeverkenners (11 t/m 15 jaar)

Ben je tussen de 11 en 15 jaar, dan kun je lid worden van de zeeverkenners. Het doel van de zeeverkenners is om zoveel mogelijk plezier te hebben en op een spelende wijze het zeilen onder de knie te krijgen. Alle activiteiten spelen zich af op en rond het Zuidlaardermeer. Elke zaterdagmiddag hebben we opkomst en zeilen we zo veel mogelijk. In de wintertijd eindigen we een uur eerder omdat de kinderen nog met daglicht naar huis kunnen fietsen. Tijdens de winteropkomsten onderhouden de zeeverkenners zelf hun boten.

 

IMG_20210717_140236.jpg

Opkomsten

Opkomsttijden

12:00 uur – 17:00 uur (zomertijd)
12:00 uur – 16:00 uur (wintertijd)

Vloot

De Nicolaasgroep heeft voor de Zeeverkenners 5 zeilboten tot haar beschikking. Dit zijn Lelievletten. Deze metalen boten worden door alle waterscoutinggroepen in Nederland gebruikt. In elke boot zitten 4 à 6 Scouts. Aan het hoofd staat de bootsman. De bootsman krijgt hulp van zijn kwartiermeester en matrozen.

Kampen

Ieder jaar gaan we drie keer op kamp. Het eerste kamp is het NoWaKa, tijdens het Noordelijk Waterkamp,  komen alle waterscoutinggroepen uit de provincies Groningen en Drenthe samen om spellen op het water doen. Dit kamp duurt vijf dagen en wordt altijd gehouden met Hemelvaart.

Het tweede kamp is in de zomer, dan gaan we een week op zeilkamp, eens in de 4 jaar gaan we naar het NaWaKa, het Nationale WaterKamp waar water scouts uit heel Nederland bij elkaar komen.

Ten slotte gaan we in de herfstvakantie nog een weekendje weg. Vaak naar Schiermonnikoog om daar in de duinen en op het strand de boel op stelten te zetten.

 

Uniform

Tijdens de opkomst draagt een zeeverkenner zijn uniform bestaande uit een groepstrui of shirt en een das. Tijdens het zeilen dragen zeeverkenners een reddingsvest. 

CWO

Binnen de zeeverkenners is het zeilen de belangrijkste bezigheid. Om dit goed en veilig te kunnen bieden wij de mogelijkheid om zeildiploma's te halen (CWO kielboot 1,2 en 3). In de winter zijn er theorielessen en in de zomer praktijklessen. Het CWO certificaat word behaald na een theorie en een praktijk examen.

Wil je een keer komen kijken of meer informatie? Via het contact formulier op deze pagina neem je direct contact op met de leiding van de Zeeverkenners.

Zeeverkenners contact

Wil je een keer komen kijken of heb je een vraag?

Stel hem door dit formulier meteen aan de leiding van de speltak

Vereist
Vereist
Vereist
Aanmelden