#
De Dolfijnen hebben zeven optimisten om te zeilen. Toch spelen ze ook nog vaak op de wal. Ze knopen, lopen routes met allerlei hindernissen, doen spelletjes, knutselen maken kampvuur enzovoorts. Af en toe maken ze uitstapje naar een bezienswaardigheid.
#
Het doel van de zeeverkenners is om zoveel mogelijk plezier te hebben en op een spelende wijze het zeilen onder de knie te krijgen. Alle activiteiten spelen zich af op en rond het Zuidlaardermeer. Elke zaterdagmiddag hebben we opkomst en zeilen we zo veel mogelijk. In de wintertijd eindigen we een uur eerder omdat de kinderen nog met daglicht naar huis kunnen fietsen.
#
De Wilde Vaart is de speltaknaam van de Explorers en bestaat uit leden van 15 tot en met 18 jaar. De Wilde Vaart ernaar is zo veel mogelijk zelfstandig. Er is geen leiding, maar begeleiding. Ze vullen hun eigen programma in. Dit doen ze met hulp van een begeleider
#
De Loodsen zijn 18 tot 27 jaar. Ze werken veel samen met de Explorers en gaan volledig zelf over hun programma. Veel van de loodsen vind je terug in ondersteunende taken binnen de groep zoals leiding/begeleiding. De loodsen blijven regelmatig na de zaterdag hangen om samen te eten en er een gezellige avond van te maken.
#
De Stam, welke bij andere scouting groepen de Plusscouts worden genoemd zijn alle leden van 21 jaar en ouder. Het merendeel van deze leden is zelf ooit lid en/of leiding geweest.
Aanmelden