Landelijke Zeilwedstrijd Scouting Nederland 28 tm 30 september 2018

vrijdag 28 september 2018
Deleted Page Type Composer Form Element (Block ID %s)

Sinds jaren hebben we eindelijk weer deelname bewijzen verdiend om deel te nemen aan de landelijk e zeilwedstrijden van Scouting Nederland in Zeewolde bij de Zeilschool van Scouting Nederland.

We hebben deelgenomen met twee boten aan de wedstrijden. Het kamp was met meer dan 400 deelnemers weer groter als het jaar ervoor. Andere jaren waren er rond de 300 deelnemers.

Helaas was er zaterdag ochtend niet genoeg wind om te zeilen zodat er een roei en wrikwedstrijd is gehouden. In de middag begon het wat te waaien en hebben we mooi twee wedstrijden kunnen zeilen. ’s avonds was er een feest voor alle deelnemers van de zeilwedstrijden.

Zondag werden de laatste drie wedstrijden gehouden op het Veluwemeer. We zijn helaas niet in de voorhoede geëindigd maar het was al mooi om deel te nemen en te weten waar we komend jaar nog aan kunnen werken. Het starten en keren bij de boei zijn toch zaken die je veel moet oefenen en waar je veel meters mee kunt winnen.

De prijsuitreiking werd gedaan door de burgemeester van Zeewolde en het landelijk bestuur van Scouting Nederland. Erg leuk was dat 1 van de bestuursleden de oude voorzitter Thijs Jansen was van de Regio Groningen.

Kortom ook een zeer geslaagd weekend wat ons stimuleert om volgend jaar weer een aantal boten te laten kwalificeren bij de landelijke zeilwedstrijden.

Het mooie was dat we hiervoor Bootsen moesten hebben die ook hu CWO-3 hebben gehaald. Dit was dut helemaal op orde voor de Nicolaasgroep.

Top Weekend Top prestaties

Aanmelden