Nationaal Waterkamp groot succes voor onze leden

zondag 21 augustus 2022
Deleted Page Type Composer Form Element (Block ID %s)

De Waterscouts (11-15)  en Wilde vaart (15-18) van de Nicolaasgroep uit Midlaren hebben de afgelopen 2 weken deelgenomen aan het grootste waterscouting kamp in Europa. Samen met 4500 andere scouts hebben ze op het scoutinglandgoed in Zeewolde gezamelijk meegedaan aan het Nawaka. Ze namen deel aan  zeilraces, spelletjes op het water en een speciale gondelvaart om de boten te laten zien. Het kamp was opgedeeld in wereldwonderen, zo stond de Wilde Vaart op subkamp “Taj Mahal” en stonden de scouts op subkamp “Grote Muur”. Het Nawaka word eens in de vier jaar georganiseerd door ongeveer zevenhonderd vrijwilligers van verschillende scoutinggroepen.

Het doel van het kamp was om in contact te komen met andere scouts uit Nederland en europa om samen te zeilen en plezier te maken. Tijdens het kamp moesten de leden zelf veel doen, zo koken de leden zelf hun eten, doen de afwas en gingen ze vaak zelfstandig het water op. Alle nederlandse scouts hadden lelievletten bij zich, de standaard boot voor waterscouts. De buitenlandse scouts liften vaak mee met de Nederlandse scouts.

De boten van onze scoutingvereniging zijn met hulp van de chauken, een groep uit Groningen met hun wachtschip, de Jacoba II naar Zeewolde gebracht. Een wachtschip is de naam voor een groter schip die sommige scoutinggroepen hebben om te ondersteunen tijdens kampen en evenementen.

Nieuw in het programma was devletten rally. Dit is speciale tocht waarbij de boten punten konden verdienen door de langste afstand te varen en door bepaalde punten op de kaart heen te varen. Dit werd bijgehouden met een GPS tracker op elke boot. Deze tocht duurde ongeveer 8 uur en van de 180 boten die meededen aan deze tocht, is de bemanning van de 420 in de top10 geëindigd.


Tijdens de zeilraces werd er ook een succes behaald door de leden. De Wilde vaart heeft zich tijdens de voorrondes geplaatst voor de grote finale. In deze finale tegen de beste zeilers van het gehele kamp zijn ze in de top10 geëindigd!

Tijdens het waterspektakel konden onze leden en leiding afkoelen in een bubbelbad of een stormbaan vol met modder proberen door te komen met witte sokken. Verder werd er flink gedanst tijdens de verschillende feesten. Het was 10 dagen lang, één groot feest voor de deelnemers.

De scouts zijn allemaal met goede herinneringen en sterke verhalen na tien dagen kamp tevreden weer naar huis gegaan. De meeste leden konden niet wachten tot ze over vier jaar weer kunnen deelnemen of meehelpen met de organisatie.

'Foto: Scouting Nederland'

Aanmelden