Onze scouts helpen Sinterklaas

maandag 28 november 2022
Deleted Page Type Composer Form Element (Block ID %s)

MIDLAREN – Sinds 1967 is het vaste prik voor onze leden. Het staat het hele jaar roodomrand klaar op de jaarplanning, de Sintactie.

Ook dit jaar zijn we weer gestart met de Pietentraining. Alle leden die mee wilden helpen kwamen bij elkaar om te leren over het Sinterklaasfeest. Hoe gedraagt Piet zich, hoe maak je contact met kinderen en hoe zorg je ervoor dat de kinderen het leuk hebben? We doen ons best om kinderen op hun eigen niveau te bereiken. Wil een kind een box, handje of toch liever zwaaien? 

De nieuwe leden vinden het in het begin eng, vooral als ze moeten oefenen. Onze ervaren leden vertellen de ene na de andere anekdote over de afgelopen jaren. De avonturen van onze hulpsint met zijn Pieten zijn niet te verzinnen, maar wel een wijze les voor de nieuwe generatie. Tijdens de laatste oefenrondes gaan zelfs de onervaren leden onbevreesd de oefenruimte in samen met de Sint.

Het moderne sinterklaasfeest

Sinterklaas neemt geen kinderen meer op schoot, de pieten strooien geen pepernoten meer in het rond maar vullen wel de schoenen onder de tafel. Pieten hebben roetvegen en soms gewoon blond haar. Het Sinterklaasfeest is in beweging, maar dit is goed volgens Vincent Kuiper, een van de organisatoren van de actie. ‘Wij zijn een moderne jeugdverenging en doen elke zaterdag ons best om met onze leden een leuke tijd te hebben, eigenlijk is dit tijdens Sinterklaas niet anders. We zijn actief bezig met de trends en kijken ieder jaar het Sinterklaasjournaal.’ De gekleurde en gouden pieten van vier jaar geleden waren geen goed idee, volgens de scout. Ons scoutinggebouw word jaarlijks omgetoverd in een heuse Sinterklaascentrale. Vaders en opa’s van leden transformeren tot Sinterklaas, moeders en oudere leden rijden de Sint en zijn knechten rond.

Onze leden verzorgen jaarlijks bij meerdere bedrijven en bij veel huishoudens in een straal van twintig kilometer om Zuidlaren, ofwel de gemeentes, Assen, Tynaarlo, Groningen, Midden Groningen voor de pepernoot op de Sinterklaastaart. Dit doet iedereen omdat ze weten hoe leuk het Sinterklaasfeest is voor kinderen. De opbrengst van de Sintactie komt ten goede aan onze vereniging, hiermee worden de boten onderhouden en sparen we voor de nieuwbouw aan het Zuidlaardermeer.

Aanmelden