Waterscouts uit Midlaren zijn weer op het water te vinden

zondag 1 mei 2022

Waterscouts uit Midlaren zijn weer op het water te vinden

Onze vloot is na onderhoud weer klaar om te varen op het zuidlaardermeer. Tijdens de winter hebben de Zeeverkenners (11-15)  en Wilde Vaart groep (15-18) zelf hun boten onderhouden. Het verven van de stalen boten en het lakken van het houtwerk doen de leden zelf met wat hulp van de oudere leden. Het voordeel van het zelf doen van onderhoud is dat de leden voorzichtiger zijn met het materiaal, aldus Vincent Kuiper - leiding van de zeeverkenners.

De Dolfijnen (7-11) hebben afgelopen week zelf hun optimisten schoongemaakt en een wedstrijdje gedaan wie het snelst een optimist kan optuigen. 

Zuidlaardermeer

Alle scouts gaan weer wekelijks het water op. Ze varen op het Zuidlaardermeer, krijgen zeilles, gaan vrij zeilen of gooien een anker uit om te gaan zwemmen met mooi weer. De oudere leden varen ook wel eens het meer over op zaterdag om bij Meerwijck zelf een ijsje te kopen.

Soorten boten

Wij hebben boten die we gebruiken, de Dolfijnen gebruiken optimisten, de Zeeverkenners gebruiken de standaard scouting vlet. De Wilde Vaart gebruikt een vergrote vlet die sneller kan. Sinds dit jaar zijn er ook een tweetal catamarans waar de Wilde Vaart het water mee op gaat.
Roan Jansen van de wilde vaart vertelde dat hij een catamaran een stuk sneller en uitdagender vind dan een van de stalen boten.

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken? neem dan contact met ons op via de speltak pagina's!

Aanmelden